Dr. Király Edina

Irodavezető ügyvéd

Pályámat az egyetem befejezését követően a Fővárosi Főügyészségen kezdtem. Ügyészként elsősorban gazdasági bűncselekmények nyomozásának felügyeletét és a vád bíróság előtti képviseletét láttam el, majd a Legfőbb Ügyészség Kiemelt Ügyek Főosztályán az egyedi ügyek nyomozásának felügyeletén túl az ügyészség egységes joggyakorlatának kialakításában és a jogszabálytervezetek véleményezésében vettem részt.

Ebben az időszakban kezdtem büntetőjogot tanítani, amely 2003. óta folyamatosan meghatározó része az életemnek, hiszen a hallgatóknak a tárgyi tudáson kívül az általam ideálisnak tartott jogalkalmazói szemléletet is van lehetőségem átadni.

A büntetőjog terén nagyon sok lehetőséget nyújtott az ügyészi pálya, azonban 2005-ben a többi jogterületeken való kibontakozás reményében, egy új szakasz kezdeteként megalapítottam az ügyvédi irodát

Dr. Víg Lajos

ügyvéd

Dr. Víg Lajos ügyvéd vagyok. Jogi tanulmányaimat CUM LAUDE minősítéssel Szegeden, akkori nevén a József Attila Tudomány Egyetem Állam és Jogtudományi Karán végeztem.

Az elmúlt 15 évben ügyvédként praktizáltam, korábban a Rendőrtiszti Főiskola Bűnügyi szakán végeztem szintén jó eredménnyel és 25 évig a Rendőrségen dolgoztam, az elsőfokú rendőrkapitányságtól egészen az Országos Rendőr-főkapitányság szintjéig különböző beosztásokban, vizsgálat, nyomozás, illetve a titkos nyomozások területén.

Közlekedési területen a halálos balesetekhez, mint Vezető jártam ki, így a közlekedési bűncselekmények területén is jelentős tapasztalatokat szereztem. Az ügy előbbre viteli jogom alapján ügyvédként is kimegyek a helyszínekre és az utólagos felmérésekkel (pl. az átkelőhelyi jelzőlámpa váltás idejét mérem stb.) ellenőrzök, illetve újabb adatokat tárok fel, amit bizonyíték jelleggel rögzítek és a védelem ellátása során felhasználom. Nagy tapasztalatom van rendőri oldalról az igazságügyi szakértői vélemények, egyéb bizonyítékok értékelésében, amelyet ügyvédként védenceim érdekében hatékonyan tudok felhasználni a bírói gyakorlat és a kúriai döntések naprakész ismeretével együtt. A büntetőjog területe mellett szerződéseket is készítek, dolgozom családjogi – válóperes ügyekben, amelyek során sokszor kell a büntetőjogi ismereteimet is alkalmazni. A 40 éves szakmai tapasztalatommal egy olyan ügyvédi csapatban dolgozunk össze, akik más területekre szakosodtak kimagasló hatásfokkal.

Gócsa Gréta

Iroda vezető

Tanulmányaimat 2021-ben fejeztem be a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Nemzetközi Tanulmányok szakán. A Király Edina Ügyvédi Irodánál 2017 óta dolgozom, először jogi asszisztensként, majd 2021 óta iroda vezető munkakörben. Fő feladataim az iroda hatékony működésének elősegítése és az ügyfelekkel való kapcsolattartás, továbbá teendőim közé tartozik még az adminisztratív munkák mellett az ingatlan adásvételi szerződések, a cégalapításhoz, cégmódosításhoz szükséges iratok elkészítése, illetve a keresetlevelek, polgári peres előkészítő iratok összeállítása is.

2021-ben elvégeztem a társasházkezelő szakképzést, így a társasházakkal kapcsolatos ügyeket is intézem.